پلیس تورنتو دو نفر را به اتهام ارتباط با یک پرونده پیچیده وام مسکن به ارزش ۱۷ میلیون دلار که به پروژه « Bridle Path» معروف است، متهم کرده است. این پرونده شامل ناپدید شدن یک وکیل جوان به نام گلناز وکیلی است که سال ۲۰۱۳ از کانادا فرار کرده و در مرکز این طرح ادعایی قرار داشته است.

به گزارش مجله «تایم‌میگ»، آرش میثاقی و گرانت ارلیک Grant Erlick با اتهاماتی مانند توطئه برای ارتکاب جرم، جعل اسناد و پولشویی متهم شده است.

فرار وکیل، آغاز یک پرونده

این اتهامات تقریباً چهار سال پس از آن مطرح شد که روزنامه استار شروع به بررسی پرونده‌ای کرد که شامل میلیون‌ها دلار گم‌شده، تأمین مالی خصوصی خانه‌های لوکس در یکی از محله‌های برجسته شهر، روابط تجاری ناموفق و ناپدید شدن گلناز وکیلی بود. پلیس تورنتو تأیید کرده است که گلناز وکیلی به کانادا بازگشته و شاهدی در این پرونده خواهد بود.

وکیلی در سال ۲۰۱۳ با ۵۰۰۰ دلار پول نقد و یک کیف پر از شلوارهای یوگا و کیف‌های دستی شهر را ترک کرد. او دست‌نوشته‌هایی برای عزیزانش به جای گذاشت و اعتراف کرد که تحت فشار شدید بوده است. در نامه‌ای که برای والدینش به جا گذاشته بود، نوشت که به دلیل فشار شدید نمی‌تواند یک دقیقه دیگر بماند و به اروپا می‌رود.

در مدت کوتاهی پس از ترک ناگهانی گلناز وکیلی، از او در یک پرونده حقوقی بزرگ نام برده شد. در این پرونده ادعا می‌شد که وکیلی نقش کلیدی در یک طرح پیچیده وام مسکن به ارزش تقریبی ۱۷ میلیون دلار داشته است. دادگاه‌ها حساب‌های او را مسدود کرده و انجمن حقوقی پروانه وکالت او را تعلیق کرد. سپس پلیس تورنتو در غیاب او، گلناز را به اتهام تقلب متهم کرد و برای دستگیری او حکم صادر کرد.

پرونده همچنان باز بود تا آن که گلناز وکیلی پس از چند سال غیبت و زندگی در اروپا به کانادا بازگشت. او در شرایطی تصمیم به بازگشت گفت که با پلیس و دادگاه‌ها همکاری کند. به گفته پلیس، وکیلی دو اتهام ممانعت از اجرای عدالت و جعل اسناد را پذیرفته است.

آرش در برابر قانون

در پرونده‌ای که برای گلناز وکیلی مطرح شده بود، نام آرش میثاقی نیز به چشم می‌خورد که با اتهامات متعددی روبرو بود، اما به هیچ‌یک از این اتهامات محکوم نشده است.

طبق اسناد دادگاه، میثاقی و ارلیک متهم به ایجاد شرایط فرار وکیلی و «ارائه تسهیلات» به او شدند، در حالی که می‌دانستند او «در جعل اسناد و ممانعت از اجرای عدالت» نقش داشته است. این مردان متهم به «ممانعت از اجرای عدالت» هستند.

کارآگاه آلن فازلی از واحد جرایم مالی پلیس تورنتو، که مدت زمان طولانی بر روی این پرونده کار کرده است، تایید کرد که وکیلی از کشور خارج شده بود، و حالا با بازگشت به کانادا، اتهامات خود را پذیرفته است.

بهرام عزیزبیکی، که زمانی برای میثاقی کار می‌کرد و او را به عنوان «مغز متفکر» پشت پرده یک رشته معاملات غیرقانونی معرفی کرده بود. بهرام خود نیز متهم به جعل اسناد شد.

آرش در سال ۲۰۱۴، طی یک مصاحبه طولانی با استار، انجام داد و همه اتهامات را دروغ اعلام کرد. او گفت: «سبک کار پلیس این گونه است…. جایی که دود می‌بینند می‌گویند، بیایید همه را متهم کنیم. بگذارید قاضی تصمیم بگیرد که چه می‌شود.

میثاقی اتهام عزیزبیکی را هم نادرست اعلام کرد و مدعی شد او پس از آن که قصد اخاذی داشته و در آن شکست خورده، این اتهامات را مطرح کرده است.

او در مورد وضعیت گلناز هم گفت: «نمی‌دانم وکیلی کجاست یا آیا او بی‌گناه است. چهره‌ای که از آن زن دیدم، نمی‌توانم تصور کنم که او کار اشتباهی کرده باشد. اگر از محل اقامت او مطلع بودم، او را متقاعد می‌کردم که برگردد. بسیاری از این حرف‌های بی‌اساس می‌توانست تمام شود.»

بزرگ‌ترین پرونده کلاهبرداری مسکن

چندین شرکت با برنامه‌ریزی‌های یک زن به نام تووا مارکوفسکی، همسرش، دخترش و یک دوست خانوادگی شکایتی به عدد ۱۷ میلیون دلار مطرح کردند که در آن نام گلناز وکیلی دیده می‌شد. این پرونده، که روزنامه استار از آن با عنوان «پرونده مارکس» نام می‌برد، ادعا شده که وکیلی و دیگران برنامه‌ریزی کرده بودند تا آن‌ها را فریب دهند. گلناز اسناد جعلی تهیه کرده، از جمله رسیدهای پستی برای بسته مهمی که هرگز ارسال نشده بود.

شکات مدعی شدند که میثاقی و همدستانش ارلیک و گلناز وکیلی، مارکوفسکی و شبکه شرکت‌های خانواده او را متقاعد کردند که وام‌های بزرگی، عمدتاً به صورت وام‌های دوم، به افرادی بدهند و ادعا می‌کردند صاحبان خانه‌های لوکس هستند.

این «صاحبان خانه» از مدارک شناسایی جعلی استفاده کرده و خود را تجار ایرانی خوداشتغال معرفی می‌کردند و ادعا می‌کردند برای گرفتن وام از بانک مشکل دارند. همچنین در این ادعا آمده است که به مارکوفسکی و خانواده‌اش اسناد وام جعلی و اسناد بیمه عنوان جعلی داده شده که نشان می‌داد این معامله علیه تقلب بیمه شده است.

گلناز وکیلی وکیل مارکوفسکی در این معاملات بود و پول‌ها به حساب امانی که او کنترل می‌کرد واریز می‌شد. همچنین در این ادعا آمده است که وکیلی این واقعیت را پنهان کرده بود که برخی از املاک قبلاً دارای چندین وام مسکن بودند و برخی از وام‌های جدید را ثبت نکرده بود.

این گروه به این ترتیب پول‌های وام داده شده را نگه داشته، سهمی از آن را گرفته یا تمام یا بخشی از آن را توزیع کرده‌اند که ادعا می‌شود به طور نادرست از حساب وکیلی خارج شده است.

بازی پیچ‌در پیچ تقلب

پلیس توضیح داده است که در این طرح تقلب وام مسکن، سرمایه‌گذاران به افرادی معرفی می‌شدند که به دروغ ادعا می‌کردند صاحبان املاک لوکس هستند. برای اینکه این معاملات واقعی به نظر برسند، اسناد جعلی تهیه می‌شد که نشان می‌داد وام‌های مسکن بر روی این املاک ثبت شده‌اند، اما در واقع هیچ وامی ثبت نمی‌شد.

در نتیجه، سرمایه‌گذاران پول‌های خود را به عنوان وام مسکن به این افراد پرداخت می‌کردند، با این تصور که وام‌هایشان بر روی املاک واقعی تضمین شده است. اما به دلیل جعلی بودن اسناد و عدم ثبت وام‌ها بر روی املاک، سرمایه‌گذاران نمی‌توانستند پول‌های خود را پس بگیرند و این پول‌ها به دست کلاهبرداران می‌افتاد. به این ترتیب، سرمایه‌گذاران پول‌های خود را در این طرح تقلبی از دست می‌دادند.

آرش به دادگاه نرسید

آرش که برای سال‌های طولانی توانسته بود از دادگاه و محاکمه فرار کند، روز ۱۷ جون در لابی محل کارش به ضرب گلوله کشته شد. مهاجم به نام آلان کاتس یکی از کسانی بود که تمام دارایی خود را در بازی آرش از دست داده بود و تحمل این شکست برای او بسیار بزرگ بود، چرا که تمام زندگی‌اش را از دست داده بود. این فرد بعد از قتل آرش و سمیرا یوسفی همکار او را در ساختمانی در شمال یورک، با شلیک گلوله به زندگی خود پایان داد.

این پرونده برای پلیس هنوز باز است و از شهروندان خواسته شده در صورتی که اطلاعاتی دارند، با شماره ۴۱۶-۸۰۸-۷۳۰۰ یا به صورت ناشناس با شماره ۴۱۶-۲۲۲-۸۴۷۷ تماس بگیرند.

Related Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *