افزایش «Deepfakes» که کانادایی‌ها را فریب می‌دهد

مرکز ضدکلاهبرداری کانادا (CAFC) اعلام کرده است که تعداد بیشتری از کانادایی‌ها به دلیل استفاده کلاهبرداران از «Deepfakes» که شامل ویدئوهای جعلی از افراد شناخته شده است، فریب خورده و پول خود را ازست می‌دهند.

به گزارش مجله «تایم‌میگ»، این سازمان روز ۳۱ ژوئیه در پلتفرم X و وب‌سایت خود اعلام کرد کهCAFC  شاهد افزایش گزارش‌هایی است که در آن کلاهبرداران از فناوری Deepfakes استفاده می‌کنند. در این ویدئوها از چهره افراد مشهور، سیاستمداران و مجریان خبری استفاده می‌شود و یا به تعبیر بهتر تقلید می‌شود.

CAFC  اعلام کرده که برای تولید این نوع محتواها از هوش مصنوعی (AI) استفاده می‌شود.

به گفته این مرکز، «ویدئوهای دیپ‌فیک از الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی برای دستکاری صدا و ویدئو استفاده می‌کنند نشان دهند که شخص مورد اعتماد یا مشهور، در حال تبلیغ و ترویج پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری کلاهبردارانه، کالاها یا برنامه‌ها است.»

واقعیت آن است که ویدئوهای Deepfakes می‌توانند به میزانی قانع‌کننده باشند که تشخیص اصالت یا جعلی بودن ویدئو را برای بینندگان دشوار کند. این محتوا، اغلب در شبکه‌‌های اجتماعی منتشر می‌شوند و در برخی موارد برای انجام کلاهبرداری و انتشار اطلاعات نادرست استفاده می‌شوند.

افزایش جهانی Deepfakes

آمارهای جهانی نشان‌دهنده افزایش استفاده از دیپ‌فیک‌ها در صنایع و مناطق مختلف است. طبق اطلاعات شرکت Samsub که گزارش کلاهبرداری هویتی خود را در سال ۲۰۲۳ منتشر کرده، خبر از افزایش ۱۷۴۰ درصدی کلاهبرداری در آمریکای شمالی می‌دهد.

پاول گلدمن-کالایدین، رئیس هوش مصنوعی و یادگیری ماشین Samsub، گفته است: «آمار داخلی ما نشان‌دهنده افزایش ۱۰ ‌برابری تعداد Deepfakes تولید شده توسط AI در صنایع مختلف طی سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ است.»

به گفته او، Deepfakes برای سرقت هویت، کلاهبرداری و کمپین‌های اطلاعات نادرست استفاده می‌شوند و می‌توانند در سطحی بی‌سابقه مورد استفاده قرار گیرند.

طبق گزارش Samsub، کلاهبرداری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در هر صنعتی دیده می‌شوند، اما برخی از صنایع مانند کریپتو بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. شاید باورکردنی نباشد که کریپتو ۸۸ درصد از همه موارد دیپ‌فیک کشف شده در سال ۲۰۲۳ را تشکیل می‌دهد، به دنبال آن فناوری مالی که به «فین‌تک» نیز معروف است، ۸ درصد از موارد را تشکیل می‌دهد.

در رسانه‌های آنلاین بیشترین افزایش در کلاهبرداری هویتی دیده می‌شود که از ۱.۵۶ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۴.۲۷ درصد در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

واقعیت آن است که افزایش کلاهبرداری‌ها شرکت های بزرگ را مضطرب کرده است. در نظرسنجی که از ۳۰۰ سازمان تجاری کانادایی که قربانی کلاهبرداری شده‌اند، مدیران ۹۵ درصد این شرکت‌ها نسبت به تهدید Deepfakes که ریسک کلاهبرداری را در شرکت‌های آنها افزایش داده، ابراز نگرانی کرده‌اند.  

بخش دیگر این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۹۱ درصد از مدیران ارشد، نگران کاری هستند که مجرمان می توانند با استفاده از Deepfakes انجام دهند.

بازی با افراد مشهور

استیون هنری، یک مرد ساکن تورنتو می‌گوید که اوایل سال جاری ۱۲ هزار دلار خود را در یک کلاهبرداری کریپتو از دست داده است. او مدعی شد که کلاهبردار از ویدئو Deepfakes دیپ‌فیک نخست‌وزیر جاستین ترودو استفاده کرده بود.

این ویدئو به شیوه‌ای ساخته شده بود که نشان می‌داد ترودو در حال تبلیغ و ترویج یک پلتفرم سرمایه‌گذاری است.

او می‌گوید که ابتدا ۲۵۰ دلار سرمایه‌گذاری کرده، اما بعد از آن که در سایت اعلام می‌شود که ۴۰ هزار دلار درآمد کسب کرده، او شروع به سرمایه‌گذاری بالاتری می‌کند. با وجود آن که حساب او نشان می‌داده درآمد قابل توجهی دارد، اما انکان برداشت نداشته است.

مرد دیگری که ساکن انتاریو است می‌گوید که در سپتامبر ۲۰۲۳ با ویدئویی از ایلان ماسک، بیش از ۱۱ هزار دلار آمریکای خود را در این کلاهبرداری از دست داده است.

مراقب خودتان باشید

مرکز ضدکلاهبرداری فهرستی از علائم هشداردهنده را ارائه کرده تا به شما برای حفاظت بیشتر از خود آموزش دهد:

–  فرض کنید ویدئوهای افراد عمومی که سرمایه‌گذاری یا کالاها را تبلیغ می‌کنند جعلی هستند مگر این که بتوانید با تحقیق خود خلاف آن را ثابت کنید.

–  محتاط باشید به خصوص وقتی ویدئوهایی می‌بینید که بیش از حد خوب به نظر می‌رسد یا افراد عمومی را در حال تبلیغ گفتن چیزی خارج از شخصیت‌شان نشان می‌دهد. واقعیت آن است که Deepfakes اغلب به محتوای تحریک‌آمیز یا جنجالی برای فریب بینندگان متکی هستند.

–  به علائم ویرایش ویدئو مانند صداهای ناهماهنگ، نورپردازی و سایه‌های نامنظم یا حرکات غیرطبیعی توجه کنید.

–  ادعاهای ویدئو را با جستجوی اطلاعات از منابع معتبر بررسی کنید.

–  آدرس‌های ایمیل، URLها، شماره تلفن‌ها و آدرس‌های فیزیکی را بررسی کنید، زیرا برخی کلاهبرداران از نام شرکت‌های معتبر برای افزایش اعتبار کلاهبرداری استفاده می‌کنند.

–  تحقیق کنید که آیا شرکت سرمایه‌گذاری با رگولاتور اوراق بهادار استانی شما یا ابزار جستجوی ثبت ملی ثبت شده است یا خیر.

به یاد داشته باشید اگر فکر می‌کنید ممکن است قربانی کلاهبرداری یا جرایم سایبری شده‌ باشید، حتما با پلیس تماس بگیرید.

منبع: The Epoch Times

Related Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *